There's no reason to hide

no-reason-to-hide-236641_640x320.jpg

Semmi okom arra, hogy magamban tartsam amit gondolok.

Ide le kellene írnom miről is szól a blog. Semmi specifikus téma nincs jelenleg, tulajdonképp mindenről ami épp eszembe jut és nem szeretném véka alá rejteni.

Friss topikok

Címkék

2013.07.31. 21:56 celoca

Veled vagyok Tamás! - avagy félelem és reszketés Magyarországon

Címkék: félelem reszketés Magyarországon

Tamás barátom ma a KH-n megosztott valamit, amivel mélységesen együttérzek. Azzal kapcsolatos, mennyire félnek sokan attól, hogy megosszanak gondolatokat ismerősökkel, ismeretlenekkel, teszem azt politikai célzattal. Azzal, hogy többen említették neki, hogy óvatosan a posztokkal, mert baj lehet belőle.

Ezen feldühödve posztoltam én is, mégpedig, hogy mereven leszarom, hogy kinek tetszik és kinek nem amit írok.

cenzura2.jpg

Egyet kell értsek barátom posztjával: döbbenet, hogy nem írhat az ember semmit anélkül, hogy ne szóljanak rá egy idő után, hogy ne tegye, ebből még baj lehet. Azt osztok meg amit akarok, azt írok le amit akarok, akinek nem tetszik, az az ő problémája, nem az enyém. Tovább lehet görgetni olvasás nélkül, lehet unintelligens módon az ismeretséget megtagadni törlés vagy tiltás által. Primitívségnek tartom, hogy ismeretséget, haverságot tagadunk meg azért, mert akár vallásilag, akár politikailag mást vallunk. Lehet ilyen bárki, engem az sem érdekel, foglalkozzon ő a maga dolgával, én is az enyémmel. Nem fogok visszavonulni, meghunyászkodni azért, mert fosok attól, hogy ki mit fog gondolni az olvasás után. Egyszerűen nem érdekel és büszke vagyok arra, hogy legalább van vér a pucámban és leírom akár tetszik valami, akár nem. Lehet otthon csendben ülve végigszenvedni az életet, félve mindentől, lehet ugyanezt úgy, hogy meg vagyunk elégedve. Belőlem így jön ki és csak azt sajnálom, hogy nem vagyunk többen... Tamás, én veled vagyok az fix! Nem biztattak soha arra, hogy vigyázzak, inkább óvatosan a véleményem kinyilvánításával, mert bajok lehetnek. Viszont ennek előnye volt - amit akkor és ott hátránynak éreztem -, hogy lettek bajok ámde megtapasztaltam, tanultam, figyeltem, magabiztosabb lettem és győztem. Ma már nem érdekel ki mit gondol a véleményemről. Jobb ez, mintha gondolnák azt, hogy nincs. Nem értem, mi a francért nem lehet észrevenni azt, hogy ami most folyik ebben az országban arra megy ki, hogy mindenki féljen, maradjon csendben. Félti mindenki a munkahelyét, holott a munkáltatónak egyáltalán nincs köze ahhoz, hogy milyen politikai nézeteim vannak. A kollégáknak úgyszintén nincs, sőt, senkinek sincs.

Dehogy maradok csendben. Nem vagyok olyan szinten, hogy szó szerint hangot adjak annak amit gondolok, de máshogy megtehetem. Tényleg, ha nem tetszik, nem kell olvasni. Nem kell egyetérteni, hozzá is lehet szólni, vállalom, vállaljuk, csak épp nem félünk.

Olvastam sok posztot a KH-n, próbálom idézni "ez egy barátkozós oldal, politikának itt nincs helye, fejezzétek be, mert törölni fogom ezen ismerőseimet..." és sok más hasonló. Jujjj, most akkor pici kis ....csimbókká kellene összetöpörödnöm és gyorsan abbafejezni? És mi van ha töröl? Az utcán sem fog köszönni? Ennyire telik a szürkeállományból? Nevezett KH nem csak és kizárólag barátkozós oldal! Hol olvastatok ilyet? Közösségi, ez facebook nem pedig friendsbook. Bátran lehet okosan "only friends" oldalt kreálni és cenzúrázni a kiírásokat, noha már maga az ötlet nevetséges, hisz nehezen kivitelezhető. Miből gondolja bárki, hogy sírni fogunk, ha törölve leszünk az ismeretségi körből? Eddig is elvoltunk évekig mindenféle személyes vagy interaktív kommunikáció nélkül, hát most is el leszünk. Tisztára mint az oviban. Az ilyesfajta fenyegetéseket utálom. Arról nem is beszélve, hogy tényleg ilyen nagy réteget nagyban nem érdekel, hogy mi történik az országban? Mi történik a gazdasággal? Tényleg ilyen a magyar nép jó része? Akkor mégis mit várunk?

191 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://thereisnoreason.blog.hu/api/trackback/id/tr825436335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ratu 2013.08.06. 22:33:11

@zsoltix: Hát hurrá. Kommunista pártállam. Na most akkor feltenném a kérdést azon kommentelőknek, akik nemrégiben nem értettek egyet a posztolókkal azzal kapcsolatosan, hogy a közösségi hálón meg lehet osztani bármit, hogy ők vajon hol élnek és mit szeretnének?

swingerforyou · http://www.swingerforyou.hu 2013.08.06. 22:34:51

@ratu:

Pedig az ilyen sztorik teljesen jól szemléltetik a helyzetet...

egysmás 2013.08.06. 22:35:18

A bérrettegő az olyan, aki attól félt pár éve, hogy amikor megkapják a magyarigazolványosok az állampolgárságot, akkor a fidesz úgy módosítja a választási törvényt, hogy szavazati jogot is kapjanak hozzá.
A bérrettegő az olyan, hogy attól tartott, hogy ha a kormány ráteszi a kezét a manyup pénzekre, akkor az nyomtalanul el fog tűnni.
A bérrettegő az olyan, hogy attól retteg, hogy politikai alapon fogják az embereket trafikhoz juttatni.
A bérrettegő az olyan, hogy attól fél, hogy a fidesz megtorolja a legkisebb ellentmondást is, legyen bár az ellentmondó a Földrajzi-név Bizottság, vagy az Alkotmánybíróság.
És attól is tart, hogy nem csak a szervezeteken áll bosszút, hanem akár még rajta is.
A bérrettegő attól fél, hogy a demokratikus fékek és ellensúlyok felszámolásának oka van.
A bérrettegő folyamatosan bérretteg.
Ahelyett, hogy befogná a pofáját.

swingerforyou · http://www.swingerforyou.hu 2013.08.06. 22:40:56

@egysmás:
hmmm..... ez jó
majd megkapod a bolsevik szemkilövőst mindjárt..:-)

Jhonnyq 2013.08.06. 23:01:41

@Kara kán: Veled nem értelmesen beszèlni hanem mondani meg köcsőg-e vagy jobbikos és agyatlan....?
Max ilyen törtmagyar szöveget értesz meg agyhalott...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.08.06. 23:12:22

@ratu: hat azt hittem elg sokat tudok a netrol, leven programozom is , de fingom nem volt a kh-rol.

Baloldali érték 2013.08.06. 23:22:12

Ez a poszt már a bilderberges Vivane Reding- kampány része, azt solykolni a médiában hogy Magyarországon mindenki fél?

mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/reding-biztos-celkeresztjeben-a-valasztas-1167455

béla a görög (törölt) 2013.08.06. 23:25:23

Nem kell betojni.
Én off-line leépítettem minden olyan kapcsolatot amelyik kormánypárti vagy olyanabb. Jó az az árok nem kell tőle félni.
És ha nem köszönnek akkor mi van?
Semmi.
Egyénnek születtél, sárkánynak - csak a BM-esek meg a birkák akarnak állandóan összefogni meg csapatszellemest játszani.

ratu 2013.08.06. 23:28:40

@Baloldali érték: Pont nem erről van szó! Pont arról van szó, hogy nem kell félni! Mindenki azt ír amit akar és kész. Mások (ismerősök) sulykolják beléjük, hogy félni kell és óvatosnak lenni. Ezzel kapcsolatos véleményüket osztották meg.

HgGina 2013.08.06. 23:35:28

Ilyen k... melegben reszketni?

Frőczy Sanyi 2013.08.06. 23:38:19

Én barátilag csak annyit tanácsolok mindenkinek: Óvakodj a törpétõl. Vagy a lézertõl.

Kerek négyszög 2013.08.06. 23:58:41

Jól láthatóan Orbánék mindenkit függővé, kiszolgáltatottá kívánnak tenni. Ez önmagában is kellemetlenné válik egy értelmes ember számára. De ha a döntési pozíciókba szervilis nyaloncokat ültetnek, már van mitől félni. Bőven kimutatta már ez a bagázs, hogy mindenkit eltaposnak, ha nagyon útba vannak. Jó példa erre a politikai alapon megrendelt ügyészségi meghurcolások. A hosszú perek végén felmentett szerencsétlenek élete, családja tönkremegy. Mindez azért, mert az alvilági maffiakormánynak és annak elmebeteg vezetőjének kirakatperekre van szüksége.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.08.07. 03:25:30

A politikai vagy erkölcsi érdekérvényesítés egyik eszköze a szeparatizmus!

pl. a keresztényi formája:

A ki félrelép és nem marad meg a Krisztus tudománya mellett, annak egynek sincs Istene. A ki megmarad a Krisztus tudománya mellett, mind az Atya, mind a Fiú az övé.
10.
Ha valaki elmegy hozzátok és nem ezt a tudományt viszi, ne fogadjátok azt be házatokba, és azt ne köszöntsétek;
11.
Mert a ki köszönti azt, részes annak gonosz cselekedeteiben.

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.08.07. 03:46:16

@Május 40.:
"Én 2006-2008 környékén, a gyurcsány-terror idejében fostam a posztolástól."

Egy széntabletta sokat segített volna ezen.

Egyébként a haverom (értelmes de meglehetősen vonalas fideszes) a belvárosban járt, amikor az események történtek (amiket te terrornak nevezel).

Két kérdése volt csupán:
honnan a fenéből jött össze ekkora tróger csőcselék, akik utcaköveket szednek fel és azzal dobálóznak?
Miért oly gyorsan, és hová tűnt Orbán Viktor, lelkes beszéde után illetve a balhé előtt?

Pár éve volt szerencsém látni a párizsi lovasrendőröket tömeget oszlatni.
Utalva kommentedre és használva cizellált szavaidat: ha te is láttad volna, azóta is fosnál.

Már a magyar foci is jobban teljesít! 2013.08.07. 06:11:29

"Kádárhoz hasonlítják egyesek Orbánt, de ez nem teljesen állja meg a helyét. A demagóg szövege hasonlíthat, a vállait is úgy rángatja, mint az egykori pártfőtitkár, eljátssza a nemzet apját, de a különbséget zongorázni lehet. Kádár azonos volt önmagával. Proli volt, és az is maradt. Proletárpártot vezetett, amely a prolik érdekeit védte. Orbán ezzel szemben polgári pártot vezet, miközben úgy beszél, mint egy paraszt, és úgy adja elő a mondandóját, mintha mindenki hozzá hasonló paraszt lenne. A paraszt ezúttal nem földművest jelent, hanem tahót. A földművelő paraszt egy kultúrális minőség, ahhoz nem elég, ha valakinek lopott földje van. Akinek lopott földje van, az nem paraszt, hanem tolvaj. Orbán nem paraszt, a szó igazi értelmében, hanem egy úrhatnám bunkó, akiből hiányzik a parasztokra jellemző természetes bölcsesség és alázat, amelyre az olyan ember tesz szert, aki a két kezével műveli a földet, és kiszolgáltatott a természet erőinek.
Orbán a nincstelen, bűnözéssel felkapaszkodott falusi tahó, akiben semmi alázat nincs sem a földdel, sem a tulajdonnal, sem a becsületes gyarapodással, a kemény munkával és a nehézségekkel szemben, mert ezeket nem ismeri. Nem tudja tisztelni sem a magáét, sem a másét. A parasztember ellenkezője ennek. Orbán mentalitása az útonálló rablóéval azonos. Népszerűségének társadalmi gyökere a sok hasonló egzisztencia, ahonnan ő jön: a sok nincstelen, tulajdon nélküli, egyik napról a másikra élő ember, akiknek imponál ez a karrier, mert nem is látnak maguk előtt sem más mintát, sem más lehetőséget. Leütni valakit, elvenni azt, ami az övé, és egyik napról a másikra meggazdagodni. Ez a mámoros jövőkép lebeg az orbáni rendszer alattvalója előtt és a lottó ötös. Leütjük a multikat, elvesszük a pénzt a bankoktól, kifosszuk azokat, akiknek valamijük van, aztán nem fizetünk rezsit, nem kell visszaadni a kölcsönt, idővel beköltözünk megint a zsidók lakásaiba.
Szociológiai értelemben Orbán nem paraszt, de a szó hétköznapi értelmében, amellyel a tudatlan, pökhendi, kivagyi bunkót jelölik, mindenképpen egy nagy paraszt, a parasztok között talán a legnagyobb. Ezért vonzódnak hozzá a többiek. Orbán nyelvjárása, gesztusai, hasonlatai minden alkalommal az általa elképzelt “egyszerű embernek”, a “zembernek”, magyarul a nagy bunkónak szólnak. A bunkó nyelvén beszél, és leginkább a bunkók reflektálnak rá. Az értelmiség számára ezért megfoghatatlan, mert egy bunkóval nem lehet úgy beszélni, ahogyan egy értelmiségivel. Orbán az intelligenciával nem is áll szóba, őket nyugdíjazza, állásaikat megszünteti, képzésüket korlátozza, nyakukba hűbéres bunkóit ülteti. Egy bunkót csak egy másik bunkó képes ledönteni, ha túl sok bunkó alkotja az ország népét, vagy az, aki ért az ilyen falusi tahó bunkók nyelvén, és úgy viszonyul hozzájuk, ahogyan a kocsmában szokás. De ehhez erkölcsi tartás és tiszta lelkiismeret szükséges. A kocsmának megvannak a maga belső törvényei, csak olyan embert becsülnek, aki különb náluk. Minden diktátor egy bunkó volt országa elitjéhez képest, és az juttatta őket hatalomra, hogy az elit korrupttá és hiteltelenné vált. Ezért elveszítette a tömegek bizalmát, de nem hajlandó magától távozni. Ekkor jön a bunkó a demagóg dumájával, akiben önmagára ismer az átlagbunkó, és magát hallja megszólalni benne. Tapsol a gyönyörűségtől. Az ideológia nélküli “zember” és az antiszemita tahó, akit semmi más nem érdekel, csak az, hogy a zsidók megkapják a magukét, boldogan egymásra talál."

Bartus László: A felcsúti paraszt
2013. augusztus 6. kedd 19:54

nepszava.com/2013/08/velemeny/bartus-laszlo-a-felcsuti-paraszt.html

Szűcslaci 2013.08.07. 06:16:10

Micsoda vitézséget és személyes bátorságot jelent pusztán ennek az írásnak a megjelenése is! Isten óvjon, hatalmas blogger! Muhaha.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.07. 06:51:30

Azért nem érdekel sokakat, hogy mi történik, mert tőlünk fügetlenül történik. Kb. mindegy, elmész-e szavazni, mert dilettánsok/rablók a politikusaink, mindegy, elolvasod-e a híreket, mert semmit nem tudsz tenni az intézkedések ellen... akkor minek fáraszd magd?

vitalis06 2013.08.07. 07:03:08

Tudod, a "KH"-tól az amik félnek, meg a félrelépő házaspárok. ott ugyanis a válóperekben már 60%-nál, a kirugásoknál pedig 50%-nál az ok ilyen oldalakról jön. Tehát én nem félek.
Egyrész intelligensen kezel ezeket a felületeket és nem pakolok fel olyat ami nem odavaló. Mert ez NEM a barátságról szól, soha nem is szólt. Ha arról szólna akkor csak a barátaim lennének ott, és nem fű-fa-virág akivel már találkoztam egyszer.
Ha a barátaimnak meg akarom mutatni a nyaralós képeim, akkor elhívom őket vacsizni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.07. 07:05:28

Valaki belinkelné azt az esetet, amire a post reflektál?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.07. 07:10:49

@vitalis06: Meg azok, akik nem tudják használni a biztonsági beállításait. PL. nem teszünk semmit publicba.

burakefendi 2013.08.07. 07:11:47

Én az efféle rettegéssel eddig csak közbeszéd szintjén találkoztam, a valóságban nem. Szerintem aki ma magyarországon retteg, az elvesztette a kapcsolatot a valósággal. Persze lehet, hogy én élek egyfajta burokban

ates 2013.08.07. 07:29:48

Kár, hogy ilyen légbőlkapott minden alapot nélkülöző, konkrétumok nélküli postok megjelenhetnek az indexen, ezzel alapot adva a politikai sárdobálásra az erre vágyó embereknek. Egyébként ha bármelyik közösségi oldalon a profilomon valaki feltesz hasonló témát, azonnal törlöm. Hogy miért? Hát pontosan ezért ami itt is van ...

roshen 2013.08.07. 08:00:45

@ates: Az index láthatóan átváltott kampányüzemmódba, csúcsra járatják megint a blogketrecet (mint a manyup-saga idején, vagy amikor abban reménykedett az ellenzék, hogy már csak hónapokra vagyunk az államcsődtől), egymás után hozzák fel az eddig sosem látott, gagyi politikai fikablogokat stb.

torró 2013.08.07. 08:45:24

Na ezeket a hülyeséget utálom a legjobban, hogy rettegnek meg félnek. És ki a fas....tól? Olyat én el sem tudok képzelni, hogy fossak a szabad véleményem akár nyilvánossá tételétől. Ha nem tetszik valakinek, majd rámkérdez. Én meg szépen tagoltan elmondom neki újra. Találkoztam már sok beszari emberrel, hogy juj, meg csak halkan. Na ekkor szokott az agyam eldurranni. Én a kádári korszakban is meg mertem mondani a véleményem a vezér igazgató elvtársnak is. Sokan mondták, hogy na öcsém téged páros lábbal rúgnak se...e. Ki sem rúgtak! Amikor a vezér nyugdíjba ment, azt mondta, magát becsültem a legjobban, mert ki merte mondani az igazat. Szerintem az fosik akinek van fosni valója, vagy született lúzer. Na további jó rettegést anyámasszony katonái.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.07. 08:55:38

De hol az a cikk, aminek apropóján ez született? Mert legalább meg lenne hivatkozva... Kíváncsi is lennék rá.

Kék az ég 2013.08.07. 08:55:40

@ nagyon jo iras!

Tenyleg igy van.

Emlékezzetek amikor az Index megszüntette a 10+ éves Polidilit. Utána mit ad isten az Origo is se szó se beszed megszüntette az övét 3 hónap múlva.

Akkor az emberek átmentek egy nethirre vagy milyen oldalra. pol fórumozni.

Mit ad isten egy hónap se telt bele, az addig ott menő fórum is azonnal megszűnt.

Mert a magyar bátor ember...és Kertésznek egy szava sem igaz a szolgaságról...

Kapitány_1 2013.08.07. 09:02:34

@balage_81 reloaded: Téged is rengetegen megvetünk, Rólad is tudni, hogy a birkák fajtájából a hangosan bégetők csoportjába tartozol és a szürke szamarat követed...)

egysmás 2013.08.07. 09:09:21

@torró: A Földrajzi-név Bizottság is megmondta a tutit és nekik sem lett semmi bajuk.
És igen, az fosik, akinek van fosnivalója.
Egész kevés olyan ember van ebben az országban, akinek nincs, mert ott lapul a bankban az az összeg, amiből élete végéig megélhet.

@ColT: Nem cikk kapcsán született az írás, hanem annak az apropóján, hogy a politikai vélemény elmondása egy nem kifejezetten politikai portálon egyesek szerint olyan téma, ami "veszélyes" meg "nem oda való" esetleg "túl intim".

Kapitány_1 2013.08.07. 09:14:31

Valóban félnek az emberek, zavar van a fejekben és a lelkekben. Egy Naszály alatti kis zsákfalu példájáról tudom, ahol Jobbikos hangos kis csoport uralkodik az ott élők felett. Egy kb. 40-50 fős csoport hangos agitációjától zeng a 2000 lakosú falu, ahol a PM saját embereivel bástyázza magát körül. Segélyek elosztása, az önkormányzati munkahelyek nem szükség és rátermettség kérdése, hanem a lojalitásé és a bólogatásé. Aki ellenkezni mer, hangosan szájára veszi a "mag" és minden rosszat elmondanak róla. Egy kis faluban ez roppant kínos és nyűgös. Ha nem vagy nemzeti, akkor senki vagy. Aki nem ottani lakos vagy csak 1-2 éve költözött oda, az gyüttment. Képzetlen és abszolút képmutató vezetés kifele ájtatos és nagy magyar jelszavakat mond, a falun belül meg rettegnek, nehogy valahogy bosszú érje őket ha nem bólogatnak elég hevesen mindenre. Félnek a retorzióktól mert nem tudják, mik a jogaik és félnek az atrocitásoktól. Senki nem mer beszélni a "hívőkön" kívül. Ha nincs Árpádsávos lobogód akkor senki vagy. Ha más a véleményed, hazaáruló. Inkább mindenki kussol. De szerintem ez van minden kis községben, de legalábbis sok helyen. Nem csak Jobbikos formában. Mindenki félti az állását, félnek a hatalom bosszújától. Ez a félelem és a megosztottság - na meg az arrogáns vagy/és hazug hatalom országa. Amen.

roshen 2013.08.07. 09:16:22

@torró: Mondjuk én sem állnék le politikáról vitatkozni olyasvalakivel, akiről tudom, hogy ellentétes a véleménye, és valamilyen okból fontos a jó viszony vele, vagy ha igen, akkor sem használnék túlzottan erős jelzőket arra a politikai "oldalra" vagy politikusok személyére, akikkel szimpatizál. Legfeljebb kulturált hangnemben fejezném ki az ellenvéleményemet, ha ki akarja szedni belőlem, de eleve nem erőltetném a témát.
Azokat sem értettem soha, akik a facebookon olyan stílusban kommentelnek, mintha anonim fórumon lennének, olyan képeket, tartalmakat osztanak meg, amik politikailag erősen megosztók, finoman szólva. Pártszimpátiától függetlenül. Ezeknek az embereknek csak olyan ismerősei vannak, akikkel egy oldalon állnak ezekben a dolgokban?
Lehet gyávaságnak nevezni, de nem agitálok, nem osztok meg gyakorlatilag kampányanyagokat mindenkivel a fb-n, ahogy egy kocsmában sem állnék fel politikáról szónokolni. Ha látom a lokális közhangulatot, vitát sem kezdek. Stb.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.07. 09:17:25

Bocs, ez a cikk tipikus műbotrány. Egyes fórumokon nem akarnak offtopik vitákat, ennyi az egész. Olyan fórumon politizálj, ahol ez nem offtopik. Mi ezzel a gond?

roshen 2013.08.07. 09:18:48

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Az, hogy elnyomja a fideszdiktatúra, erről kell most szólnia minden indexcímlapos blognak :D

egysmás 2013.08.07. 09:22:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Pl. irodalmi oldalakon tiltva van a politika.
Mert, hogy az nem való oda.
Hogy mi ezzel a gond?
Neked biztos, hogy semmi, de az irodalom az politika és baszás.
Ebben a sorrendben.

Blogger Géza 2013.08.07. 09:23:46

@Már a magyar foci is jobban teljesít!: Még érződik szegény Bartuson a hitgyülis agymosás, mentálisan nem jött rendbe a szerencsétlen.

roshen 2013.08.07. 09:28:45

@egysmás: Mondjuk a "lámpavasra xyz-vel" típusú aktuálpolitizálást megértem ha tiltják valahol, vagy azt, ha valaki gyakorlatilag kampányszövegeket kopipésztel be egy fórumra. A korteskedés nem való oda. Elvekről vitatkozni vagy történelemről, az más.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.07. 09:30:20

@egysmás:

Ha nem tetszik x oldal, ne írj oda. Ilyen egyszerű ez.

egysmás 2013.08.07. 09:43:20

@roshen: Nem a korteskedésről van szó, hanem arról, hogy magát az irodalom silányul.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Azért ez nem ilyen egyszerű!
Ha az oldal részesül NKA-s, önkormányzati támogatásban, akkor az üzemeltető attól fosik, ha nem elég jólfésült-szobatiszta, akkor elesik ettől.
Ezért inkább letilt témákat, nehogy baj legyen, ezzel pedig magát a kultúrát cseszi el.
Ez nem rólam, vagy rólad szól, hanem a magyar alulról szerveződő kultúráról, arról, amiből ki fog fejlődni a következő generáció.
Ezt teszi tönkre a cenzúra.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.07. 09:57:12

@egysmás: És akkor miért lehet baja belőle?
Pár napja már láttam valami ilyet az Index blogketrecben, hogy valakinek beszóltak komment miatt, csak nem volt időm elolvasni... Azt hittem, ahhoz van köze.

Ha csak ennyi, hogy valakinek azt írták fészbúkon (KH vaze, miért kell KH-nek híni), hogy ne írjon baromságokat, akkor csókolom, vihar egy pohár vízben.

Okos ember csinál egy custom rule-t azokra, akiknek nem szívesen oszt meg semmit, és ennyi. Nekem is le van tiltva defaultból pár ember, mert nem akarom, hogy a postjaimhoz trollkodjanak.

barli 2013.08.07. 09:59:47

szerintem a kedves blogoló attól f*sik, hogy nincsenek elegen.
Jön majd itt a félnek az emberek szavazni, meg az elcsalták a szavazást, meg a kiiktattákfékeketésazegyensúlyokat blogok.
A fidesz sz*r, de az ellenzéke még sz*rabb. Nyugodjatok bele, vagy rúgjátok ki a múmiákat!

Fejesrob 2013.08.07. 10:21:08

Ezekre a ballibsi blogokra ne kattintsatok.

Vagy nagyon cenzúráznak, vagy eleve nem is lehet hozzászólni, a "liberális demokraták" blog ürügyén, annak filozófiáját meghazudtolva, kizárólag saját véleményüket jelenítik meg.

szuverén
demokraták
szembesités
Kényszerbagoly
Véleményvezér
comment.com
Zauber
Mos Maiorum
Ványa bácsi
maria.blog.hu
liberalisokblogja.blog.hu/

bulista 2013.08.07. 10:28:55

@Blogger Géza: Gejza, még szerencse, hogy te nem vagy agymosott! :xD

bulista 2013.08.07. 10:29:46

@Fejesrob: Agyaska, akkor te szopni jársz ilyen helyekre???

Fejesrob 2013.08.07. 10:40:26

@bulista: Neked pontosabban kismajom:

szuverén - liberális, SZDSZ-es. Nem lehet hozzászólni.
democrat és demokrata - liberális (SZDSZ-es 90-es évek) rizsa.
szembesités - liberális, nem lehet hozzászólni
Kényszerbagoly - Bajnaiék, de olyan is, nem lehet hozzászólni.
Véleményvezér - balliberális, nem lehet hozzászólni
comment.com - balliberális, nem lehet hozzászólni.
Zauber
Mos Maiorum - liberális.
Ványa bácsi - vérlibsi, kitilt
maria.blog.hu - cenzúráz és mivel a csaj elég primitív, szinte semmi nem jelenik meg.
liberalisokblogja - kb. mint a felső kettő, nem lehet hozzászólni

zounok7 2013.08.07. 10:42:22

Öregem, Te egy hős vagy :). Hogy ez így mind le merted írni... :)

_most_ 2013.08.07. 10:47:36

@Fejesrob: érdekes, én eddig még mindig hozzá tudtam szólni minden blogon, ahol engedélyezve volt a kommentálás, nem lehet hogy veled van a probléma? :D

Fejesrob 2013.08.07. 10:48:22

@zounok7: Problémázik is valami libsi gyökér:)

bulista 2013.08.07. 10:49:00

@zounok7: Mindig ekkora hős, amikor nem figyelnek oda az ápolói :D

Fejesrob 2013.08.07. 10:50:19

@_most_: Te nem tudsz olvasni?
"Nem lehet hozzászólni." az azt jelenti, hogy le van tiltva a kommentelés.

Az összes libsi blogon ami itt fel van sorolva, le van tiltva, hiszen köztudottan "imádják", ha másnak is véleménye van.

Fejesrob 2013.08.07. 10:51:15

@bulista: Nem tetszik mi? Azért is másoltam be kishaver, szembesülj, nézz tükörbe. Persze ahogy látom, neked ez nem megy.

bulista 2013.08.07. 10:51:33

@_most_: Gondolom sok helyről kitiltották a gyökér barmát, mert túl sok szar fröcsögött ki a száján.

_most_ 2013.08.07. 10:52:49

@Fejesrob: xd, attól hogy még nem tudod kezelni az komentelési felületet, nem kéne messzemenő következtetéseket levonnod, eddig csak a véleményvezéren találkoztam azzal, hogy nem lehet kommentelni.

_most_ 2013.08.07. 10:55:36

@bulista: ja, mondjuk miközben vagy 4000 kommentet írt, vicces, hogy arról nyafog nem engedik véleményt nyilvánítani :D

Fеjesrob 2013.08.07. 10:55:48

@_most_: A www.jmpoint.hu -ról is kitiltottak, mert a Tóra értelmezésem más volt mint a moderátoroké.

Fеjesrob 2013.08.07. 10:57:18

@_most_: Na pont ez az. A 4000 kommentemből csak néhány száz volt zsidózó, az is bevallottan marrán zsidóként és már rögtön nácinak titulálnak és kitiltanak.

bulista 2013.08.07. 10:58:07

@_most_: Csak azért nyafog, mert őt darabszámra fizetik a Lendvay utcai "demokraták" - így aztán neki megélhetési gondokat okoz, ha nem libsizheti tele az összes blogot.

bulistа 2013.08.07. 10:59:03

Tényleg nem azért mert egy gyökér libsi vagyok, de Fejesrobnak igaza van, ezek tényleg nem engedik meg a kommenteket. Nem bízzák a véletlenre, ezért senkinek.

Fеjesrob 2013.08.07. 10:59:31

Bezzeg a kurucinfon írhatok kedvemre, csak azt cenzúrázzák ki amikor a Tóra soraival érvelek.

♔batyu♔ 2013.08.07. 11:00:05

Látom, egyeseket elkapott az őszinteségi roham.

Csak így tovább, ettől tisztul a közélet.

♔batyu♔ 2013.08.07. 11:01:13

@Fеjesrob: Valami faszfej ellopta Fejesrob nickjét, de nem tudja, hogy a kuruc nem blog.

_mоst_ 2013.08.07. 11:04:36

Közben ellenőriztem, bocsánatot kérek Fejesrobtól, valóban nem lehet hozzászólni senkinek az említett blogokon.

Sajnos gyakran megesik, hogy ilyen segg vagyok, elég ha végignézitek a hozzászólásaimat.

jogalany 2013.08.07. 11:09:17

@Már a magyar foci is jobban teljesít!:
Orbán nem paraszt, okos, és bölcs. Már 2012 januárban megjelent cikk szerint is elébe ment a találgatásoknak és bátran vállalta önmagát mikor ezt mondta az angol hírtudósítónak:
„Az antiszemitizmus antidemokratikus és elfogadhatatlan. Zsidó származású magyar vagyok. De nincs kettős identitásom. Magyar az identitásom, és nincs problémám azzal, hogy zsidó vagyok. Soha nem tagadtam, és az apám megütött volna, ha így teszek”
Nem értek egyet a fizikai munka lebecsülésével, amit Ő magévá tett, és az sem helyes mit vezetési módszerével elér, hogy gátlástalanság lesz úrrá Magyarországon, de kiváló szervező.
A tetteit illene kritika alá venni, nem a személyt.

_most_ 2013.08.07. 11:12:07

@bulista: jaja, tipikus fideszes, lusta elvégezni a munkáját, aztán ráfogja a libsikre, hogy miattuk nem teljesít jobban :D

♔batyu♔ 2013.08.07. 11:20:42

@jogalany: Azért azzal együtt hihetetlen, hogy Izrael mennyire nem bízza a véletlenre.

Az egyetlen lehetséges alternatívára jönnének az európai "demokratikusok" tankjai, pedig törvényesen bejegyzett párt.

Ami pozitív, hogy a zsidók megértették, itt vissza kell fogniuk valamennyire magukat, Gyurcsányéknál nagyon elszálltak és az nekünk nagyon sokba is került.

swingerforyou · http://www.swingerforyou.hu 2013.08.07. 11:20:59

@ColT:
Ez volt, amire reagált:

"Számomra döbbenetes dolog történt...
Az elmúlt pár napban több kedves ismerősöm is "bizalmasan javasolta" hogy jó lenne, ha visszavennék az itteni megosztásokkal, kommentelésekkel, mert "nem lesz ennek jó vége..."
Valóban itt tartunk, valóban ennyire oda kell figyelni az ember kommunikációjára?
Én büszke vagyok rá, hogy 1984-ben 17 évesen, Március 15.-én ott voltam a Petőfi Sándor szobornál, és Magyar zászlóval a hátamon ünnepeltünk, mikor a rendőrök, az akkori kornak megfelelően erőszakkal szétkergették azt a 4-500 fiatalt, ebből adódott némi csetepaté, több rendőr megütötte magát, mikor leestek a lóról stb, stb...
Szóval és tettel, már akkor is kiálltam a gondolataim mellett, mikor ez nem igazán volt divatos...

Ami ma ebben az országban zajlik, több mint elkeserítő.... Legalábbis én, és tudom hogy sokan mások is így érzik...
Pontosan, az ilyen reakciók miatt érzem azt, hogy nem csak elkeserítő, hanem tűrhetetlen, felháborító, döbbenetes az a fajta propaganda, ahogy, és amivel eléri a rendszer azt, hogy 2013-ban, azt mondják nekem (és valóban barátok, és valóban jóindulattól vezérelve) hogy fogjam be a pofámat...
Egyszer és mindenkorra kikérem magamnak, és azoknak az embereknek, akik valamikor úgy gondolkodtak, hogy egy szabad, demokratikus országban akarnak érni...
Mert ugye mindenki ismeri azt a mondatot, mely szerint ha feladod az álmaidat, meghalsz....

Kérek mindenkit, hogy ne hallgasson, ne a négy fal között elégedetlenkedjen, mert pontosan ez az a cél, amit szeretnének elérni a hatalom mindenkori felügyelői...
Mindenki mondja el a véleményét, ha úgy gondolja szidja, vagy éltesse a rendszert....De könyörgöm, ne lehajtott fejjel, csendben, félelemben, megalázva élje az életet, mert akkor cinkossá válik abban, ami történik...
Mert ez, szerintem, a mindenkori hatalom képviselőin kívül senkinek sem jó...."

Lencsés István 2013.08.07. 11:22:19

Csak az fél és reszket ma MAGYARORSZÁG - on akinek oka van rá ....

♔batyu♔ 2013.08.07. 11:28:27

@tomekka@index.hu: Bizonyos helyeken soha nem lehetett kimondani a véleményedet. Engem pld. azért vontak felelősségre vagy 12 éve a melóhelyemen, mert Magyar Nemzet volt a hónom alatt, egy szót sem kellett szólnom.

Persze a kötelezően megrendelt felbontatlan HVG-kkel péntekenként tele volt a kuka, ez senkit nem zavart.

egysmás 2013.08.07. 11:29:45

@♔batyu♔: A portás mindenhol bizalmi pozíció!

Még a DK pártházban is!

roshen 2013.08.07. 11:35:47

@bulista: Érzékeny lelkű bloggazdák a legszelídebb ellenvéleményre is szoktak végleges kitiltással reagálni.
Nem beszélve persze az előcenzúráról, volt/van olyan blog, ahol semmilyen ellenvélemény nem jutott át rajta. De persze jogában áll bárkinek a saját blogját úgy moderálni, ahogy akarja.

Fеjesrob 2013.08.07. 11:36:03

@♔batyu♔: Nem lopták el, csak a másik műszakból még itt a csávó és elfelejtett átjelentkezni.

_most_ 2013.08.07. 11:37:10

@♔batyu♔: hát igen, Magyar Nemzettel a hónod alatt még csodálkozol, hogy kétségbe vonták az értelmi képességeid :D

Fеjesrob 2013.08.07. 11:37:29

@♔batyu♔: Igen tudjuk a történetet. Csakhogy a wécéből kijövet volt a hónod alatt, amikor egy óra múlva kerültél elő.

roshen 2013.08.07. 11:38:19

@jogalany: Ezt Deutsch mondta, csak összekeverte vele a cikkíró. :)

Fеjesrob 2013.08.07. 11:38:29

@_most_: Azért csodálkozik, mert ilyen szerények a képességei.

Lеncsés István 2013.08.07. 11:40:15

Sok anonim fosva kommentel , fáj nekik az igaz , pedig nekem van tényem !

bulista 2013.08.07. 11:47:16

@Lеncsés István: És kezelnek már vele Pittike?

bulista 2013.08.07. 11:48:12

@еphart: Nácika, a nyakadról vettek már méretet?

♔batyu♔ 2013.08.07. 11:49:25

Libsik kórusban:)))

Egyik sem írta azt,hogy ez gáz. Amúgy a csóka aki szólt, egy SZDSZ-es képviselő volt, szerencsére már a ciklus végén elszállt a többivel együtt. Az egész társaság utálta ezeket a beképzelt majmokat, nálunk akkoriban a melóhelyen a MIÉP volt a divat. Persze mindenki kussolt és várta, hogy a szadeszos faszfejek megbukjanak, jöjjön a szabad világ. Jött is, a HVG már másnap eltűnt.

_most_ 2013.08.07. 11:52:45

@♔batyu♔: mindjárt gondoltam, hogy képességeid révén eszedbe se jutott versenyszférába elhelyezkedni :D

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2013.08.07. 12:01:34

Nem tartom indokolatlannak az ovatossagot. Gondoljunk csak a bizottsagra akik nem ertettek egyet a liszt ferenc repuloter otletevel vagy a kereskedelmi tevekre amik nem adnak politikai hireket.

Mercel 2013.08.07. 12:25:06

@♔batyu♔:

"..jöjjön a szabad világ. Jött is, a HVG már másnap eltűnt."

Kössz B+ ezen felröhögtem:D
Megosztottalak pár helyen okoska, szerintem sikered lesz:DD

"Frigyes"

yard 2013.08.07. 12:43:40

Egy erdélyi illetékességű oldalra tettem fel írásokat addig, amíg le nem írtam, hogy nincs a kormányban egy Istenverte úriember, aki elnézést kért volna a rendőrök által agyonvert erdélyi ember ügyében. Helyette kampányügyben egy lezárt temetőbe látogatott a Viktor.
Már ott sem voltam, kitettek.
Ezek jönnek majd szavazni az effélék, hogy én itt mekkora izében éljek.

Fеjesrob 2013.08.07. 13:17:52

@♔batyu♔: " nálunk akkoriban a melóhelyen a MIÉP volt a divat." - A wécén meg a Cion bölcseit olvastad.

csakférfi 2013.08.07. 13:33:00

Drága hölgyeim,kedves uraim.Nem mindegy hogy ki van hatalmon és mit tesz?
Mindig egy az eredmeny, egy nekünk semmi nektek!
Mit kell ezen annyit rágodni, hogy mit hogyan kéne jobban.A hatalom pénzt szül a pénz pedig hatalmat.Ebböl az "ördögi" körböl kibillenteni az aktuális hatalmat-----2014.
Addig meg,szeressük a párunkat meg a gyerekeket.
Attól boldogabb lesz az ember!
Tehát következésképp az egyén boldogsága nem függ az aktuális hatalmon lévő politikai berendezkedéstől!!!!!:)
Rühellem már a sok sárdobálást!:)

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2013.08.07. 14:16:35

Nem gondolom, hogy annak, aki ésszel, azaz jókor, jó helyen és vállalhatóan szól, annak bármi félnivalója lenne. Egyszerűen baromság.

Van egy közkeletű, már-már közhellyé váló bölcsesség: nem piszkítok oda, ahonnan eszem. Nem szidom a céget ha ott dolgozom (de nem is jelenti azt, hogy vadul meg kell védenem minden olyan fórumon ahol rosszat mondtak róla.)

A vélemény - számomra - megfelelően felépítve, értelmesen kifejezve egy műfaj. Nem mások érdeksérelmére történik, hanem a saját világlátásomat mondom el benne. Ehhez - kulturált formában - jogom van. Kulturálatlanul is, de számolnom kell annak a következményeivel, hogy nem értik meg, nem azok olvassák akikről írtam és emiatt ártatlanok bántódnak meg (+esetleg nem úgy értelmezik ahogy én írtam)...

És végezetül: nemrég egy hete magam is írtam hasonló témában, azaz hogy vajon szerintem mi vállalható egy újságírótól. akit érdekel:

bandeenator.blog.hu/2013/07/30/egy_komment_tanulsagai

Balt 2013.08.07. 15:54:44

Ennyire be vagytok szarva O...tól?!? De hisz Snowdenek se görbült haja szála se. Egyelőre. :)))

Balt 2013.08.07. 15:55:31

Ennyire be vagytok szarva O...tól?!? De hisz Snowdennek se görbült haja szála se. Egyelőre... :)))

Balt 2013.08.07. 15:57:25

Ennyire be vagytok szarva O...tól?!? De hisz Snowdennek se görbült haja szála se. Egyelőre... :)))

Balt 2013.08.07. 15:59:12

Pardon, úgy látszik visszhangzik Langley. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.07. 18:48:33

@tomekka@index.hu: Hát nemtom, ha blogokon olyanokat lehet írni, amiket akár a blog.hu-n olvashatsz, vagy akár a Kukorica Infón, akkor nemtom mitől félünk? Ha meg beszólogatott esetleg embereknek, akkor ne csodálkozzon.

Fészbúkot ésszel kell használni. Pont. Nem azért, mert nem nyilváníthatsz véleményt, hanem mert sok a hülye, és ilyeneket fognak neked írni :D

A média meg mindin kormány alatt nyalja annak a seggét, ez miért újdonság?

torró 2013.08.07. 19:51:59

@bulista:
De nagy hülyék vagytok:DDDDDDDD
Bírlak benneteket.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.07. 22:34:06

@tomekka@index.hu: Plusz még azért, mert az embernek az ismerősei közül valaki azt írja fészbúkon, hogy baj lesz, nem az Orbán a felelős. Ezt politikai blogon felhasználni, röhejes.
Meg kell válogatni az ismerőseid, értelmes embereket pl.

swingerforyou · http://www.swingerforyou.hu 2013.08.08. 14:12:58

@ColT:

Olvasd el az írást...csak ennyit kérek..Ha egyszer is találsz benne Orbánt, egy hétig, amit a családoddal eszel iszol, fizetek...
Pontosan arról írok, hogy a mindenkori hatalom...nem Orbán, nem Gyurcsány...Érted?
És akkor most el kéne gondolkodnia mindenkinek, hogy ki, mit magyaráz bele a sorokba, ami nem szerepel benne...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.08. 21:28:59

@tomekka@index.hu: Olvastam. Egyértelmű fideszezés. Van saruk, de ez túlzott paranoia.

swingerforyou · http://www.swingerforyou.hu 2013.08.08. 21:36:12

@ColT:
Pont ez ellen a túlzott paranoia ellen beszél az írás... És azért, mert sokakban felmerül, hogy valóban így van...
És ha sokakban felmerül, az nem ok nélkül van...
De nem fideszezés...
Ha holnaptól a kétfarkú kakadu a vezető párt, akkor is kikérem magamnak, hogy ez egyáltalán eszébe kell hogy jusson az embereknek, akik normálisan, felelősen gondolkodnak az életről...
Kíváncsian várom hogy idézd, hol van benne Orbán...:-)
süti beállítások módosítása